krachtige woorden, sterke verhalen

"Omarm je zelf en durf te zijn"

 


 


 


               

                Illustratie door: Ronald Veelenturf

Mijn naam is Eveline Masetti.

Als pastor ben ik verbonden aan de Protestantse Gemeente Haarlem-Noord en Spaarndam en werk ik tevens voor Protestantse Gemeente Castricum in het ouderenpastoraat.

Ik vind het bijzonder boeiend om een stukje op de levensweg van mensen mee te lopen en het geloof, de vreugde en de wijsheid van het leven te delen, maar ook begeleiding te bieden bij moeilijke situaties zoals ziekte en pijn, eenzaamheid, sterven en afscheid nemen. Door mij te verbinden met de persoon, de bijbel en de nabestaanden weet ik op een gepaste en persoonlijke wijze inhoud te geven aan een dankdienst voor het leven of een afscheidsbijeenkomst.

In juni 2016 heb ik mijn opleiding bij CC Excellence afgerond en werk ik als narratief coach vanuit mijn eigen bedrijf. Narratieve coaching is een coaching vorm waarbij naast algemeen gangbare methoden uit sociale wetenschappen gebruik wordt gemaakt van verhalende (‘narratieve’) technieken. Door middel van metaforen en visualisaties wordt er gezocht naar nieuwe perspectieven. Problemen worden opgelost door – in de taal van het verhaal- monsters te verslaan.

Ik werk met het model “De reis van de held” voor persoonlijke ontwikkeling tijdens een coachtraject. Hierna heb ik mij aangesloten bij het NOBCO als coach.

Bij de Vertelacademie in Utrecht volg ik de opleiding “Vertellen voor grootpubliek”. In februari 2019 hoop ik mijn afstudeervoorstelling te houden.

Mijn favoriete quote is: ”Omarm jezelf, durft te zijn”. 

In het pastoraat en mijn coach praktijk maak ik gebruik van verhalen en beelden. Ieder mens heeft zijn eigen (levens-) verhalen. Verhalen die iets vertellen over wie we zijn.

Soms is het alsof we vast zitten in onze verhalen en beelden. Door tijdens de ”reis” contact te maken met de wereld van de beelden kunnen we ontdekken waar het verhaal hapert. Als we daar stil durven zijn, kunnen we gevonden worden door God die ons met Zijn Liefde wil helen.  Als je jezelf echt met liefde kunt omarmen ben je gelukkig met jezelf en kun je het leven intens leven. Dat wens ik u en jou toe!